Hoe kan je keukenkasten schoonmaken?

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in elk huis. Logisch want daar worden dagelijks de lekkerste gerechten klaargemaakt voor onze hongerige magen. Door het intensief gebruik van de keuken is het dan ook normaal dat de kasten snel vuil worden. Stof, vet en voedselresten kunnen zich in en op de kasten ophopen wat een regelmatig onderhoud nodig maakt. Maar hoe kan je best die vuile keukenkasten schoonmaken?

Het is moeilijk 1 manier naar voren te schuiven om keukenkasten te reinigen. Er zijn namelijk verschillende manieren om keukenkasten schoon te maken, naargelang het materiaal van de kasten.

Wat meestal over het hoofd wordt gezien bij het schoonmaken van de keukenkasten is de bovenkant ervan. Ook deze wordt namelijk gauw vettig en moet in principe regelmatig gekuist worden.

Een eenvoudige en zeer praktische manier om de bovenkant van keukenkasten proper te houden is ze te bedekken met stukken krantenpapier. Je ziet er niets van en bij de volgende schoonmaakbeurt hoef je alleen maar de krant te vervangen.

Keukenkast