8 dingen die je niet in de badkamer mag bewaren

Heb jij je make-up altijd bij de hand in de badkamer? Of een setje extra scheermesjes? Handig, dat zeker, maar is het wel een goed idee? Sommige zaken kan je best niet in de badkamer bewaren.

 

  1. Medicijnen

Medicijnen bewaar je het best op kamertemperatuur. En op een droge plek. Dus niet in de badkamer, waar het makkelijk warm en vochtig wordt. Medicijnen dreigen er (deels) hun effectiviteit door te verliezen. Lees ook altijd goed de bijsluiter, want sommige medicijnen moet je gekoeld bewaren. Zorg er trouwens voor dat medicijnen buiten het bereik van grijpgrage kinderhandjes liggen.

 

  1. Make-up

Ja, de spiegel is dichtbij. En ja, je dost je het liefst piekfijn uit na een douche of bad, maar door de constante temperatuursveranderingen is de badkamer is geen geschikte plaats om make-up te bewaren. Je mascara, oogschaduw en poeders, foundation … bewaar je op kamertemperatuur, om te vermijden dat ze uitdrogen. Lippenstift kan zelfs verkleuren in de badkamer en ook nagellak kan sneller vergaan.

 

  1. Parfum

Hetzelfde verhaal voor parfum. Je heerlijke luchtje zal sneller van kleur én geur veranderen in de badkamer. Waar dat flesje wel bewaart? Op een koele, donkere plek, zoals een kastje in je slaapkamer.

 

  1. Juwelen

Laat je sierraden niet liggen in de badkamer als je ze niet aandoet. Je ring(en), armband of halsketting even opzij leggen tijdens een douche? Zelfs dat doe je beter niet. Vocht en juwelen zijn geen vrienden: de vochtige omgeving versnelt het oxidatieproces. Anders gezegd, je sierraden gaan sneller roesten en dof worden. Heb je een make-uptafel staan in je slaapkamer? Ideaal om je juwelen te bewaren.

 

Draag je een mechanisch horloge? Leg dat dan nooit rechtstreeks van je warme pols op een marmeren blad. Dit soort horloges kan helemaal niet tegen extreme temperatuurwisselingen.

 

  1. Scheermesjes

Je zou niet de eerste zijn die zich er schuldig aan maakt: ongebruikte scheermesjes wegleggen in de badkamer. Geen goed idee! Door het vocht gaan ze op voorhand roesten en bot worden. Een ander plekje zoeken, of bewaar ze in een afsluitbaar doosje. Extra tip: droog het scheermesje dat je gebruikt altijd goed af tussen 2 scheerbeurten.

 

  1. Elektronica

Lekker meezingen met de radio tijdens een douche? Dat kan, als je maar een radio gebruikt die speciaal gemaakt is voor de badkamer. Lees: eentje die tegen vocht bestand is. Veel elektronische apparaten zijn namelijk erg kwetsbaar in een vochtige omgeving. Je smartphone? Houd die dus ook maar uit de badkamer.

Is je gsm toch nat geworden? Zet hem uit en stop hem 24 uur in een bakjes met silicagelkorrels.

 

  1. Schoonmaak- en wasmiddelen

Berg schoonmaakproducten en wasmiddelen mooi op in een voorraadkast, buiten het bereik van kinderen. Heb je een aparte wasruimte? Dan is dat de ideale plek om alles te bewaren.

 

  1. Handdoeken

Hoezo, geen handdoeken in de badkamer?! Akkoord, het klinkt raar, maar de badkamer is nu eenmaal een plek die heel gevoelig is voor schimmels. En daar houd je frisgewassen handdoeken liever zo ver mogelijk vandaan. Je voorraad badlinnen leg je dus het best in een andere kamer. Hang na een bad of douche je gebruikte handdoek ook meteen op om te laten drogen.

Weet jij trouwens na hoeveel afdroogbeurten je hem in de wasmachine stopt?

 

 

Extra tip: ventilator

Overweeg de aanschaf van een ventilator die automatisch aangaat als de luchtvochtigheid in de badkamer te hoog wordt.