Dit kan je beter niet in de garage bewaren

De garage. Een plek waar je behalve de auto ook andere dingen kwijt kan. Fietsen, gereedschap en tuingerief bijvoorbeeld. En spullen waarvoor je geen plaats hebt de rest van het huis. Toch zijn er ook zaken die je beter niet in de garage kan bewaren.

 

Voedingswaren

Ook al zitten ze goed verpakt of zelfs in blik, voedingsmiddelen in de garage bewaren is eigenlijk geen schitterend idee. Ze kunnen immers minder leuke bezoekers zoals muizen aantrekken. Bewaar je etenswaren dus liever in een speciale voorraadkast in de keuken.

 

Kleding

Winter- of zomerkledij die je even een seizoen opzij wilt leggen, stockeer je beter ook niet in de garage. Ze riskeren een onaangenaam geurtje te krijgen, o.a. door de uitlaatgassen en het stof dat er iets meer rondhangt dan elders in huis. Stop ze in een doos en kies een andere kamer in huis om ze tijdelijk op te bergen.

 

Boeken

Heb je geen plek meer in je boekenkast? Boeken verhuizen naar de garage is zeker niet optimaal. De luchtvochtigheid verandert er namelijk nogal en dat zal je zien aan de bladzijden van je boeken: ze gaan opkrullen en ook schimmelplekken zijn niet uitgesloten. Zorg er dus voor dat je overtollige boeken ergens anders in huis terecht kunnen.

 

Verf

Het klinkt misschien raar, maar ook verf kan je beter niet in de garage bewaren. Vooral als er geregeld temperatuursverschillen zijn. Verfpotten (geopend of ongeopend) zet je het best op een constant koele plek. Wel niet zo koel dat de verf ooit in vriestemperaturen terecht komt natuurlijk.

 

Houten meubelen

Hoezo, houten meubelen horen niet thuis in de garage? Hout is namelijk erg gevoelig aan de luchtomgeving. Is de lucht er te vochtig, dan riskeer je verkleuringen en barsten in de meubels.

 

Enkele opruim- en kuistips

  • Verlucht de garage een keer per week. Zet de poort gewoon wagenwijd open en laat de frisse lucht binnen.
  • Borstel de vloer en geeft die tegelijk maar een stevige schrobbeurt.
  • Om te onthouden voor je in opruimmodus gaat: laat je garage niet dienen als algemene opslagplaats. Rommel trekt rommel aan, dus zet niet zomaar alles waar je even geen plek voor weet, in de garage. Denk vooraf goed na of je iets werkelijk nog gaat gebruiken of niet.