Dit zijn de 7 vuilste plekken op kantoor

Je zit er elke dag zo’n 8 uur – en jij niet alleen. Niet gek dus dat dat je kantoor of home office behoorlijk wat vuil ziet langskomen. Spendeer er zeker schoonmaaktijd aan, dat hoeft zelfs niet zo lang te duren. Ontdek de vuilste plekken op kantoor!

 

 1. Computer

Wist je dat er meer bacteriën huizen op en rond je computer dan op de gemiddelde wc-bril? Als je voor je computerscherm zit, doe je vaak meer dan alleen werken. Je eet al eens iets, je zit met je handen aan je mond, haar, neus … Zo krijgen bacteriën volop de kans om zich te verspreiden.

 

 1. Toetsenbord

Hét vuilste onderdeel van je computer? Die prijs gaat naar het toetsenbord. Logisch, want je zit er constant met je vingers aan. Er komen tal van stofjes, kruimels en ander vuil (zoals zweet en huidcellen) op en tussen de toetsen terecht. Werk je met een muis(pad)? Jep, ook die verzamelt behoorlijk wat viezigheid.

 

 1. Schrijfgerei

Niet álles gebeurt via de computer. Je kribbelt ook geregeld nog iets neer op papier. Pennen zijn een ideale plek voor (onzichtbare) vuiligheid. Bovendien wissel je schrijfgerief ook makkelijk uit, dus nog meer kans dat bacteriën zich er nestelen.

 

 1. Smartphone

Grote kans dat je smartphone haast verbonden is met je arm. Je neemt hem tientallen keren per dag vast. Sommigen nemen hem zelfs mee naar het toilet. Geen wonder dat je telefoon ook thuishoort in het rijtje van vuilste plekken op je kantoor – en net als je computer meer bacteriën bevat dat de wc-bril.

Ook de vaste telefoon gebruik je op kantoor behoorlijk vaak. Dus ook die blijft niet gespaard van vuil.

 

 1. Koffiekop

Een kopje koffie (of 2, 3 …) nodig om de dag door te komen. Begrijpen we! Geef toe, je spoelt die mok wel eens gewoon uit in plaats van hem in de vaatwasmachine te stoppen of af te wassen. Bovendien neem je vaak een koffie mee naar een vergadering of het bureau van een collega. Kortom, die kop verzamelt een hoop bacteriën.

 

 1. Printer

Ook de printer ziet op een dag heel wat vingertoppen passeren. Je raadt het al, een prachtplek voor viezigheid en dus ook 1 van de vuilste plekken op kantoor.

 

 1. Koptelefoon

Kan jij je beter concentreren met een koptelefoon op of oortjes in? Je afsluiten van alle achtergrondgeluid, kan goed zijn. Maar weet dat ze na een tijdje vol komen te zitten met oorsmeer, huidschilfers en zweet.

 

De oplossing?

 • Maak elke dag je computerscherm, toetsenbord en muis, schrijfgerei en smartphone schoon met een alcoholhoudend doekje wanneer je vertrekt. Wel eentje dat speciaal gemaakt is voor elektronicaspullen. Wist je dat je daarmee de verspreiding van bacteriën al met zo’n 80 procent verlaagt. De moeite toch? Je toetsenbord elke dag even omkeren en uitschudden is ook een goed idee.
 • Een busje perslucht komt van pas voor alle elektronische apparaten.
 • Stop je koffiekop elke avond in de vaatwasser, zodat je de volgende ochtend weer koffie kan slurpen uit een brandschoon exemplaar.
 • Loop je langs de printer? Wrijf de knopjes even schoon met een vochtig doekje.
 • Zet een busje desinfecterende handgel op je bureau. Wrijf er tussen de bedrijven door je handen even mee schoon.
 • Maak je koptelefoon aan het einde van de werkweek grondig schoon.
 • Papieren zakdoekjes? Altijd met een de vuilnisbak in. Niet op je bureau laten slingeren!
 • Naar het toilet geweest? Handen wassen!