Zo krijg je een slechte geur in de wc en badkamer weg

O jee … het ruikt niet zo fris in het toilet na je laatste bezoek. Met het schaamrood op de wangen trek je de deur dicht en hoop je dat er na jou niet meteen iemand dringend moet gaan. Goed nieuws, je krijgt het een slechte geur in de wc of badkamer wel weg.

 

Citroen of lavendel

Altijd een fris gevoel in het toilet? Zo gefikst. Smeer enkele druppeltjes citroen- of lavendelolie aan de binnenkant van het wc-rolletje. Gedaan met een slechte geur in de wc (of de badkamer)!

 

Badkamergeur

Hangt er een rioolgeurtje in je badkamer? Allesbehalve aangenaam, maar je kan dat luchtje voorkomen door een sifon of geurafsluiter te plaatsen tussen een afvoerputje en de afvoerleiding. In de sifon van een sanitair toestel blijft namelijk altijd wat water staan dat een vieze geur afsluit.

 

Tip: dit maak je het best elke dag schoon in de badkamer.

 

Weg bacteriën

Dat je je handen moet wassen na een toiletbezoek, is geen nieuws. Dat je daar best geen gewone, maar wel antibacteriële zeep voor gebruikt, is dat misschien wel. Die bevat stoffen die bacteriën te slim af zijn. Je vindt zo’n zeep gewoon in de supermarkt.

 

Tip: hoe hang je de wc-rol op?

Moet je het wc-papier nu langs voor of langs achter ontrollen? Dat kies je uiteindelijk natuurlijk zelf, maar uit een patentaanvraag uit 1891 blijkt dat het einde van een wc-rol (officieel) aan de buitenkant moet zitten. Voorlangs dus.

Heb je een kleine deugniet rondlopen die al eens graag de hele toiletrol in 1 ruk te ontrollen? Wees je uk te snel af: knijp het kartonnen rolletje een beetje samen, dan kan je de velletjes enkel nog voorzichtig afrollen en -scheuren.