Zo maak je een kersenpitkussen schoon

Heerlijk ontspannend: een warm kersenpitkussen in je nek, tegen je rug of buik, of aan je voeten. Maar vergeet je het nadien ook niet schoon te maken?

 

Gebruik je het kussen vaak? Dan is het belangrijk dat je het op tijd en stond eens onder handen neemt. Maar doe je dat precies?

 

Neutraal wassen

Om te beginnen leg je het kersenpitkussen in het water. Laat het een halfuurtje weken, zodat de pitten het grootste deel van het water hebben opgenomen. Daarna kan je het kussen gewoon in de wastrommel gooien. Mag dat? Ja hoor. Op het etiket staat misschien dat het niet in de wasmachine mag, maar dat wil eigenlijk zeggen dat je het niet mag wassen met de rest van de was. Je moet het namelijk wassen zonder wasmiddel of wasverzachter. Gewoon neutraal, en best ook niet hoger dan 30°.

 

Voorzorgen nemen

Pak het slim aan en stop het kersenpitkussen ook in een waszak. Mocht er een gaatje ontstaan, dan zit je hele wasmachine niet vol pitten. Dat kan hem namelijk al eens fataal worden …

 

Drogen

Na het wassen komt natuurlijk het drogen. Spreid het kussen uit over een handdoek – die neemt de grootste nattigheid voor zijn rekening. Daarna laat je het gewoon drogen aan de lucht, of eventueel op de verwarming, als het je te lang duurt. Pas als het kussen helemaal droog is, mag je het weer opwarmen.

 

Tip: extra kussensloop

Als je een extra sloop rond het kersenpitkussen trekt, wordt het minder snel vuil. En hoef je het dus ook minder vaak schoon te maken.