Met dit trucje haal je dierenhaar weg

Je ziet ze doodgraag en kunt ze niet missen, je trouwe viervoeter(s). Maar waarom, oh waarom verliezen ze toch zoveel haar? Je zetels en kleren kunnen ervan meespreken … Gelukkig kennen we enkele efficiënte tips om dierenhaar makkelijk weg te halen.

 

Zeker wanneer het buiten druilerig wordt, installeert je kat of hond zich liever warmpjes binnen. En bij voorkeur op de plek waar ook jij gezellig wegzakt na een lange dag: de zetel. Of op je schoot. Of in een mand met vers gewassen kleren. En ja, natuurlijk ook gewoon op het tapijt.

 

Aftrekker bij de hand

Zoek de oplossing niet te ver, ze ligt gewoon tussen je schoonmaakmateriaal. Neem een raamwisser/aftrekker, maak die een beetje vochtig en ga ermee over je (stoffen) bankstel of het tapijt. Tadaa! Dierenhaar komt gemakkelijk mee. Je kunt je weer rustig nestelen in je zetel, mėt zicht op een proper tapijt.

 

Rubber rocks

Ook rubberen handschoenen komen van pas. Je kunt er het dierenhaar moeiteloos mee bijeen wrijven en nadien weghalen met de stofzuiger. Wist je trouwens dat er speciale haarverwijderende borstels bestaan die je kunt bevestigen aan de stofzuigerbuis? Die helpen je ook een heel stuk vooruit.

 

Haar op je kleren?

Een plakroller heb je best altijd in huis. Wanneer je schattige pluizenbol weer eens liefdevol tegen je aan is komen wrijven, blijven er altijd wat haren achter. Eventjes met de roller over je kledij gaan en hop, je kunt weer de deur uit. Is de roller spoorloos, dan kun je ook met dubbelzijdige tape aan de slag. Wikkel die rond je hand en strijk ermee over je kleren.

Net een feestje achter de rug en er slingert nog een ballon rond? Dan heb je een vrolijk alternatief. Veeg met de ballon langs je kleding. De statische elektriciteit trekt de haren aan.

 

Lang leve de droogkast

Blijven er na de roller en een wasbeurt toch nog enkele koppige haren aan je kleren plakken? Stop ze even in de droogkast en gooi er een panty bij. Die is een prima haarvanger – we hoeven niet te zeggen dat je de panty nadien best niet meer aantrekt. Vergeet ook niet geregeld de filter van je droogkast leeg te maken, want daar verzamelt dierenhaar zich graag.

 

Vergeet je stofzuiger niet

Uiteraard willen deze handige tips niet zeggen dat je de stofzuiger een weekje vrijaf kunt geven als je huisdieren hebt rondlopen. Om de paar dagen ga je toch best door de leefruimtes met deze allespoetser. Zo blijft je woning grotendeels ‘haarvrij’.