Hoe kan je je vaatwasmachine reinigen?

Je vaatwasmachine reinigen is misschien iets dat niet onmiddellijk in je opkomt wanneer je aan het huishouden denkt. Nochtans moet een vaatwasser die regelmatig gebruikt wordt toch echt af en toe gereinigd worden. Voedselresten, vet en kalkaanslag kunnen er namelijk voor zorgen dat de filters van je vaatwasmachine verstoppen. Een minder goed werkende vaatwasser, vieze geurtjes en een slecht gewassen vaat kunnen het gevolg hiervan zijn. Hieronder een aantal tips om je vaatwasmachine te reinigen.

Is de binnenkant van de vaatwasser wit van kalkaanslag? Laat de vaatwasser dan het normale programma afwerken, maar voeg nadat hij voor de laatste maal water heeft genomen een liter azijn toe. Laat dan het programma verder draaien.

Een schepje soda of antikalkmiddel bij elke wasbeurt komt de vaatwasser ook ten goede.

Geen glansmiddel in huis? Neem dan wat azijn.

Vergeet niet regelmatig de filters schoon te maken alsook de deurranden!

Laat de vaatwasser ook eens zonder vuile vaat draaien.

Giet het ontkalkingsmiddel dat je voor het koffiezetapparaat gebruikt hebt in de vaatwasser, zo heb je er twee keer plezier van.

Ga je met vakantie ? Giet een paar liter water en een halve liter citroenzuur van 10 % op de bodem van de vaatwasser. Het zuur zal eventuele kalk oplossen. Laat hierbij de deur op een kier staan en strooi talkpoeder op de deurrubbers.

Vaatwasser