Een fles koelen in geen tijd met deze tips

Leuke barbecue gepland op een zalige zomeravond? Of gewoon een aperitiefje op het terras? Maar ai … je bent de fles wijn of frisdrank vergeten koud te zetten. Geen nood, met deze tips kan je snel een fles koelen.

 

  1. Keukenpapier, hier

Haal de rol keukenpapier tevoorschijn en scheur er enkele vellen af. Maak ze nat en wikkel ze om de fles of het blik je dat je wil koelen. En dan de diepvriezer in. Een kwartiertje later kan je frisse drankjes schenken. Je kan dit handigheidje trouwens ook toepassen met een (stoffen) zakdoek of een stuk stof.

Opgelet: stop geen fles wijn zonder papier in de diepvriezer. Dat is echt niet goed voor de aroma’s.

 

  1. De truc met het zout

Wist je dat zout een topkoeler is? Stop de fles in een ijsemmer met water en ijs. Strooi dan wat zout op over het ijs. Het zal sneller smelten en om dat te kunnen doen, zal het warmte lenen van de fles. Met blikjes werkt dit trucje zelfs nog sneller.

 

  1. Bevroren druiven

Frisdrank koelen met ijsblokjes? Geen probleem. Maar wijn? Neen! Vries daarom witte druiven in. Die kan je dan uit de diepvriezer halen en in je glas wijn stoppen om te kunnen nippen van een fris glaasje. De druiven koelen de wijn af, maar verdunnen hem niet – wat ijsblokjes wel doen.