Verkoudheid overleven zonder medicijnen

Het gebeurt elk jaar wel eens, dat snotteren en hoesten. Je voelt je belabberd maar wil niet meteen naar de medicijnen grijpen. Hier zijn onze tips om die verkoudheid te overleven.

Neus Spoelen

Je neus kan je spoelen met zout water. Gewoon een theelepel zout oplossen in een liter water. Vul daar een druppelflesje mee en spoel je neus tot 4 keer per dag. De fles met zout water kan je het best in de koelkast bewaren.

Thee

Kruidenthee (onze favoriet is rooibos) met bio honing geeft meteen verlichting aan de keel en een warm gevoel.

Gouden Tip: Los de honing pas op als de thee tot onder de 40° is afgekoeld.

Mierikswortel en gember

Mierikswortel is een ander natuurwonder. Mix een flinke eetlepel in een kwart liter platte kaas. Ook hier mag weer een lepel bio honing bij doen. Gember kan je hiervoor ook gebruiken of doe hem ineens bij je thee. Het opent je luchtwegen en helpt meteen om je spijsvertering op gang te brengen.

De ui

Ikzelf ben opgegroeid met een in plakken gesneden ui op het nachtkastje, telkens als mijn neus verstopt zat hielp het enorm.

Hoesten

Vul een beetje uitgeholde rode biet met bruine suiker en tijm, rustig een paar dagen laten trekken en dan een paar keer per dag een theelepeltje in de mond laten smelten. Heel goed tegen een nare hoest.

Branderige ogen

Branderige ogen verwen je met (gebruikte) afgekoelde zakjes kamillethee.

Gauw weer beter worden hoor!