Hoe maak je een wc-borstel schoon?

Het toilet een schoonmaakbeurt geven is niet meteen je favoriete poetsklusje. Laat staan de wc-borstel schoonmaken. Kan je je de laatste keer nog herinneren dat je dat deed? Doe het toch maar regelmatig, want voor je het weet krioelt die borstel van de bacteriën.

 

Bleekmiddel

Een wc-borstel die al verschillende keren na elkaar is nat geworden en opdroogt, is de ideale plek voor schimmel. Je redder? Bleekmiddel. Stop de borstel in een emmer met warm water en bleekmiddel, even laten weken en bye, bye bacteriën.

 

Afspoelen

Je kan de wc-borstel perfect afspoelen zonder hem te moeten aanraken. Plaats hem onder de toiletbril, zodat hij blijft hangen. Trek het toilet door en laat het water over de borstel spoelen. Laat hem nadien nog even hangen om te drogen.

 

Steel niet vergeten

Je hoort het misschien niet zo graag, maar de steel van de wc-borstel is vaak ook een verzamelplaats van bacteriën. En ja, het is net daar dat je hem vastneemt … Vergeet dus ook de steel niet geregeld schoon te maken met wat allesreiniger.

 

Wc-borstel zonder haren?

Wist je dat er tegenwoordig ook wc-borstels bestaan zonder die typische haartjes? Ze zijn gemaakt van een speciaal antibacterieel silicone. Heel handig en vooral hygiënischer.

 

Toilet ecologisch schoonmaken

Wil je het graag ecologisch aanpakken? Dat horen we graag. En dan hebben we het perfecte middeltje voor je om je toilet proper te houden/maken: azijn. De pot schrobben met azijn en water werkt perfect. En het is tegelijk prima manier om kalk te bestrijden.