Zo ruikt je huis natuurlijk fris

Een fris en een aangenaam geurend huis? Dat kan je op een heel eenvoudige, goedkope en duurzame manier zelf fiksen. Zo houd je het huis natuurlijk fris.

 

DIY: je huis natuurlijk fris

Vieze geurtjes in huis? Met citroen, baking soda en kruidnagel kan je ze te lijf gaan.

 

  1. De zoete geur van een citrus pruttelpotje

Snijd een paar citroenen en/of sinaasappels in schijfjes en laat deze koken in een laagje water op het fornuis. De heerlijk frisse, lichte geur zal zich langzaam door het hele huis verspreiden. Wil je er echt zeker van zijn dat je hele huis fris ruikt? Giet dan de dampende vloeistof in glazen potten en zet die her en der in huis.

 

  1. Baking soda als luchtverfrisser

Baking soda absorbeert en bindt vieze geurtjes uit de lucht. Een ondiep schaaltje of jampotje met baking soda op tafel of op de kast helpt daardoor al om de lucht binnen frisser te maken. Laat een aantal druppels essentiële olie in de baking soda vallen en het ruikt al snel heerlijk fris in de kamer.

 

  1. Haal een kerstgeur in huis met kruidnagel

De geur van kruidnagel staat synoniem voor gezelligheid. Prik een aantal kruidnagels in een appelsien of citroen om een fris aroma doorheen jouw huiskamer te verspreiden. Een ander simpel trucje: breng wat kruidnagel in water aan de kook en laat het een aantal minuten pruttelen. Het geeft je een instant kerstgevoel.

 

In de keuken

Hangt er een hinderlijk luchtje in je keuken? Met deze tips voorkom je de meest vervelende geurtjes in de keuken – of los je ze op.

Komt je een onfrisse geur tegemoet wanneer je de koelkastdeur opent? Het overkomt de besten. Je verliest een etensrestje uit het oog en laat het langer dan goed is in de koelkast staan. Niet getreuzeld, actie! Neem je koelkast eens goed onder handen. En denk ook aan de diepvriezer.

Eigenlijk ga je de koelkast best maandelijks een keer grondig te lijf. Bekijk ook het filmpje.

 

Lees ook …