Hoe krijg je witte sneakers proper?

Als het kon, trok je elke dag die hippe witte sneakers aan, onder om het even welke outfit. Of … doe je dat al? Dan zien ze er na een tijdje niet meer zo wit uit, natuurlijk. Zo krijg je witte sneakers weer proper.

 

Schrobbers

Wat neem je bij de hand? Iets waarmee je een stevig potje kan schrobben over je witte sneakers.

  • Een oude tandenborstel: ideaal om grondig te werk te gaan op een klein oppervlak.
  • Een wondersponsje: komt niet alleen van pas bij het schoonmaken in de keuken of de badkamer. Beetje nat maken en zachtjes mee over je sneakers wrijven.
  • Een gewoon schuursponsje: handig als je met onderstaande middeltjes aan de slag gaat. Vermijd wel gekleurde exemplaren, voor je het weet zien je sneakers lichtgroen.

 

Schoonmaakmiddelen

  • Tandpasta: niet enkel je tanden krijg je er wit mee, ook je sneakers zullen weer blinken. Poetsen met die tandenborstel!
  • Azijn: drenk er een propere doek in en wrijf ermee over de vlekken. Die zijn snel verleden tijd.
  • Afwasmiddel: mengen met wat lauw water en een druppeltje azijn en wrijven met een sponsje. Droog je schoenen nadien wel goed af met een doek.
  • Shampoo: samen met lauw water en een druppeltje azijn ook een heel efficiënt schoonmaakproduct voor je favoriete paar sneakers.
  • Nagellakremover: vuile zolen krijg je er in geen tijd weer kraaknet mee.

 

Vermijd de wasmachine

Je lederen witte sneakers even snel in de wasmachine steken? Stop! Enkel stoffen schoenen kan je wel een rondje in de machine laten draaien. Steek ze in een apart waszakje en haal de veters eruit. Gebruik ook niet té veel wasmiddel. Stop je schoenen in geen geval nadien in de droogkast!

 

Veters vormen trouwens ook een uitzondering op de wasmachineregel: gooi die er dus gerust in. Doe ze samen in een lus en dan in een waszakje. Het effect zal oogverblindend zijn en je (schoongemaakte) witte sneakers zullen er weer uitzien als nieuw.

 

 

Wil je weten hoe je sportschoenen weer brandschoon krijgt?