Muggen weghouden? Dat doe je met deze tips

Knap vervelend, die zoemende lastpakken terwijl je bij valavond zit te genieten van een glaasje fris of wijn op het terras. Je wil bijna naar binnen verhuizen, gewoon om jeukende bulten te voorkomen. Met deze tips kan je muggen weghouden.

 

  1. Maak je eigen (citronella)kaars

Een kaars die niet alleen heel wat sfeer brengt, maar vooral heel effectief is om muggen weg te houden. Je kan ze heel eenvoudig zelf maken. En je hoeft zelfs niet te beginnen knutselen met wieken en kaarsvet. Vul een bokaal of glazen pot verste takjes munt, rozemarijn, lavendel. Giet er water in en voeg er enkele druppeltjes citronellaolie bij. En dan nog gewoon een drijvende kaars erop leggen en aansteken.

 

  1. Knoflook

Serveer gerust wat extra lookbroodjes bij de barbecue. Je zal ongestoord smullen, want muggen heben het niet zo begrepen op look. Als je look eet, gaan de poriën in je huid ook subtiel lookolie uitscheiden. Zorg er misschien wel voor dat het hele gezelschap aan de look zit. Anders dreig je niet alleen de muggen, maar ook enkele mensen weg te jagen.

 

Geen fan van look in je eten? Kruid het met rozemarijn. Het aroma dat opstijgt van de tafel houdt muggen wel op een afstand.

 

  1. Lavendel

Er bestaan heel wat planten waarvan muggen gruwelen. Lavendel is er één van, maar ook citronella, moederkruid en kattenkruid bewijzen hun dienst. Zet enkele potten lavendelplanten op je terras. Je zal rustig kunnen genieten van de zomeravonden en je fleurt de boel meteen ook op.

 

Vul zakjes met lavendel en leg ze op je nachtkastje. Zo word je niet meer uit je slaap gehaald door dat lastige gezoem. Ook huidproducten met lavendel werken.

 

  1. Weg met stilstaand water

Muggen zijn dol op stilstaand water. Ze leggen er ook hun eitjes in. Zorg er dus voor dat er op je terras en in de tuin zo weinig mogelijk plekken zijn waar ze terecht kunnen. Laat geen emmer of gieter met water staan, zet drinkbakjes voor dieren binnen …

 

  1. Ventilator

Muggen zijn niet de grootste vliegkampioenen. Als je een ventilator laat draaien naast je bed, hebben ze alle moeite van de wereld om tot bij jou te vliegen. Stoort het lawaai je? Oordopjes kunnen soelaas brengen.

 

  1. Draag lichte kleuren

Wil je niet te veel last hebben van muggen tijdens een zomerse wandeling? Trek dan liefst lichtgekleurde kledij aan. Daar voelen muggen zich niet zo toe aangetrokken. Donkere tinten hebben ze dan weer makkelijk in de smiezen.